Menu
Сергіївська об'єднана територіальна громада

Сергіївська сільська територіальна громада

 

Відповідаємо на актуальні запитання -  Куди звертатися, щоб отримати допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, які потрібні документи?

Відповідаємо:

З 1 березня 2021 р. заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг виключно з формуванням електронної справи. Заяви з необхідними документами (після формування електронної справи) у паперовому вигляді передаються відповідному органу соціального захисту населення не рідше ніж раз на два тижні.

У сільській місцевості заяви з необхідними документами для призначення соціальної допомоги приймаються відповідальною особою з соціальних питань в об’єднаних територіальних громадах, яка здійснює їх передачу відповідним органам соціального захисту населення.

Перелік документів, необхідних для отримання допомоги:

паспорт громадянина України (паспортний документ іноземця) або інший документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус

заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина на призначення цієї допомоги

посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу). У разі досягнення дитиною з багатодітної сім’ї шестирічного віку подається посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу)

свідоцтва про народження всіх дітей

 

Верховна Рада прийняла у першому читанні проект закону щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення чорнобильців

Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб”, розроблений Мінсоцполітики.

Законопроект передбачає встановлення з 2022 року рівних можливостей пенсійного забезпечення для всіх учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, а саме обчислювати заробітну плату з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

Довідково

Підвищення рівня пенсійного забезпечення стосується учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, а також осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї і внаслідок цього стали особами з інвалідністю обчислювати пенсію з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року

Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Куди звертатися для отримання допомоги малозабезпеченим сім’ям, які потрібні документи та на який термін призначається допомога

З 1 березня 2021 р. заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг виключно з формуванням електронної справи. Заяви з необхідними документами (після формування електронної справи) у паперовому вигляді передаються відповідному органу соціального захисту населення не рідше ніж раз на два тижні..

Перелік документів необхідних для отримання допомоги:

  • заява
  • декларація про доходи та майновий стан
  • довідка встановленої форми про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (за наявності)
  • довідка про доходи у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня в ДПС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування тощо та згідно із законодавством не може бути отримана за відповідним запитом органу соціального захисту населення. У разі неможливості підтвердження таких доходів довідкою до декларації додається письмове пояснення із зазначенням їх розміру.
  • інформація про склад малозабезпеченої сім’ї заявника зазначається в декларації.

Довідково:

До складу сім’ї, що звертається за призначенням соціальної допомоги, включаються:

  • чоловік, дружина, рідні та усиновлені діти віком до 18 років, а також діти, які навчаються за денною формою здобуття освіти в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти (в тому числі у період між завершенням навчання в одному із зазначених закладів освіти і вступом до іншого закладу або в період між завершенням навчання за одним освітньо-кваліфікаційним рівнем і продовженням навчання за іншим за умови, що такий період не перевищує чотирьох місяців) до досягнення 23 років і не мають власних сімей;
  • неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства I та II групи або особами з інвалідністю I групи, які проживають разом з батьками;
  • непрацездатні батьки чоловіка та дружини, які проживають разом з ними і перебувають на їх утриманні у зв’язку з відсутністю власних доходів; особа, яка проживає разом з одинокою особою з інвалідністю I групи та доглядає за нею;
  • жінка та чоловік, які не перебувають у шлюбі, але проживають однією сім’єю і мають спільних дітей. При цьому діти, які навчаються за денною формою здобуття освіти в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти до досягнення 23 років і не мають власних сімей, включаються до складу сім’ї незалежно від реєстрації місця проживання чи місця перебування.

До складу сім’ї не включаються особи, які перебувають на повному державному утриманні.

На який термін призначається допомога?

Державна соціальна допомога призначається на шість місяців.

Довідково

  • одиноким особам, визнаним за результатами медико-соціальної експертизи непрацездатними, які не мають інших джерел до існування, державна соціальна допомога може бути призначена на строк визнання особи непрацездатною
  • одиноким особам, які досягли 65-річного віку і не мають інших джерел до існування, державна соціальна допомога може бути призначена довічно
  • умови застосовуються також при призначенні державної соціальної допомоги непрацездатному подружжю при відсутності осіб, зобов’язаних їх утримувати відповідно до закону.

Для призначення державної соціальної допомоги на наступний строк уповноважений представник малозабезпеченої сім’ї подає нові заяву та декларацію.

 

 

 

 

 

 

 

Карта захисних споруд полтавської області

Запобігання та протидія домашньому насильству

 

 

 

 

вгору