Menu
Сергіївська об'єднана територіальна громада

Сергіївська сільська територіальна громада

Усиновлення – це особливе батьківство, яке включає в себе велике щастя, і разом з тим велику жертовність, це благородний і непростий шлях до щасливої родини. Все більше і більше українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці діти  потребують особливої допомоги, розуміння і підтримки. Тому цей день став святом здійснення найзаповітніших дитячих мрій та народженням щасливих українських родин. Безумовно, прийняти дитину у сім’ю – означає любити її не за те, що вона красива, здібна чи розумна, а просто за те, що вона є на світі, за те, що вона єдина і неповторна. До сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування відносяться: усиновлення, опіка та піклування, прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу.

Усиновлення є пріоритетною  формою влаштування дітей, оскільки усиновитель приймає у свою сім’ю дитину на правах сина чи дочки, що здійснюється на підставі рішення суду. 

Громадяни України, які бажають усиновити дитину, звертаються з письмовою заявою до служби у справах дітей за місцем свого проживання.

Слід зазначити, що під час воєнного стану процедура усиновлення дитини не змінюється та не спрощується.

Отож, вітаємо усіх усиновлювачів, та тих, хто причетний до цього свята – вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних батьків, опікунів, адже цей день завжди буде святом люблячої та міцної сім'ї.

Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги з нагоди свята. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло, почули такі довгоочікувані слова «тато» і «мама». Нехай посаджені Вами зерна добра й любові проростуть в дитячих душах пишним цвітом! Щастя Вам, добра, миру та благополуччя!

 

Карта захисних споруд полтавської області

Запобігання та протидія домашньому насильству

 

 

 

 

вгору