Menu

ЗВІТ директора Розбишівської гімназії Сергіївської сільської ради Полтавської області про роботу  у 2023 році

 

Розбишівська  гімназія

Сергіївської сільської ради Полтавської області

вул. Центральна, 18 с. Розбишівка ,37330 Тел.(05354) 55-3-15,

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Код ЄДРПОУ23545937

 

ЗВІТ

директора Розбишівської гімназії

Дузь Валентини Михайлівни

про роботу закладу у 2023році

 

    1.Учнівські контингенти та кадрове забезпечення.

   Протягом 2023 року кількість учнів у гімназії була нестабільною та перебувала в межах 98-100 учнів. На 31 грудня 2023 року у закладі навчалося 98 дітей, станом на сьогодні-99, 23 з них ВПО.

    З дітей укомплектовано 9 класів, середня наповнюваність класу-10,9 осіб, найменше- 8 осіб у 6 класі, найбільше-13 осіб(у 2 класі).

   Усього їх обслуговує 17 педагогічних працівників (у тому числі-учитель-сумісник-1). Загальна кількість педагогічного навантаження становить 19,8 ставки, у тому числі: директор-1 ставка, заступник директора-0,5 ставки, вихователь ГПД-0,75 ставки, асистент учителя-3 ставки, педагог-організатор-0,5 ставки, практичний психолог-0,25 ставки.

    Усі вчителі атестовані та мають кваліфікаційні категорії: вища-7 осіб, у тому числі зі званням «старший учитель»-1 особа, «учитель-методист»-1 особа, перша категорія -3 особи,друга-2 особи, спеціаліст-5осіб.

Одна з вчителів початкових класів пройшла сертифікацію та є сертифікованим спеціалістом.

     Для забезпечення інших потреб дітей у школі працює10 інших працівників, які обіймають 11,75 ставки, у тому числі: завгосп-0,5 ставки, техпрацівники-3 особи, кухар-1 ставка ,кухонний робітник-1 ставка, робітник по обслуговуванню приміщень-1 ставка, сторож-1 ставка, водій-1 ставка, кочегар-машиніст-2 ставки, медична сестра-0,5 ставки, бібліотекар-0,5 ставки.

     Загалом, працівникам гімназії 2022 року виплачено заробітну плату у розмірі 4 млн.679 тис.159 грн.

2.Задоволення первинних потреб учнів.

      Шкільним автобусом підвозяться 34 дитини. Протягом року на дизпаливо для автобуса та генераторів , від яких живилася топкова та укриття, витрачено 89 648 грн. та 111 512 грн. на його ремонт.

     У їдальні для всіх учнів маємо одноразове харчування. Харчуються всі діти, крім одного. Вартість одного дітодня в 2023 році склала в середньому 33 грн. Виконавчим комітетом Сергіївської сільської ради витрачено на придбання продуктів для їдальні та реалізації програми «Шкільне молоко» 383 тисячі 221 грн.

    З вересня 2023 року заклад став учасником Всесвітньої продовольчої програми ООН, що дає можливість урізноманітнити харчування дітей 1-4 класів.

    Загалом, 43 гімназисти належать до пільгових категорій та харчуються за кошти громади.

3.Освітня діяльність.

         Освітній процес у 2023 році проходив у очному режимі. Перехід на дистанційне навчання відбувався епізодично декілька разів через загострення безпекової ситуації та складні погодні умови. Перехід із очного до дистанційного навчання є плавним. Закладом обрана єдина платформа для проведення дистанційних занять «Work for Education», яка функціонує завдяки компанії «Google». Створено віртуальні класи, всі діти підключені до них, є зареєстрований кабінет адміністратора, через який можна відстежити роботу кожного вчителя і учня. Це робить навчання структурованим та прозорим.          Школа приєднана до платформи «Нові знання» та працює там з електронними журналами і щоденниками, працюємо над впровадженням електронного документообігу.

     Гімназисти взяли участь у ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнських олімпіад та ряді конкурсів.

На ІІ етапі мали 4 перемоги(з математики-2, з трудового навчання-1, з англійської мови-1). З англійської мови маємо призове місце (третє) на обласному рівні.

     З метою залучення учнів до поглибленого вивчення природничих дисциплін, створення умов для формування інтелектуального потенціалу нації, пропаганди здорового способу життя гімназія брала участь у обласному конкурсі «Здорове життя – успіх буття» , який проведено на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» . У номінації «Соціальна реклама» ІІ місце виборола учениця 9 класу Розбишівської гімназії Сергіївської сільської ради ЯРОСЛАВА ТКАЧЕНКО.

    У обласному конкурсі «Веселка»  у номінації «Естрадна пісня»перше місце виборола учениця Розбишівської гімназії Вікторія КРАВЧЕНКО

4.Виховна робота та волонтерство

     Паралельно з освітньою проводилася виховна робота. Основними напрямками проведених заходів у 2023 році стало патріотичне виховання та виховання здорового способу життя.

    Станом на 1 вересня 2023 року було обладнано та зараз функціонує Клас безпеки.

      Невід'ємною частиною функціонування закладу в період війни стало волонтерство. Найцікавіше пройшли Новорічні вистави «Коза -дереза» та «Лускунчик», що дало можливість зібрати більше 8 тис .грн . та відправити їх на потреби ЗСУ. Загалом, за звітний період колективом закладу на різні потреби ЗСУ було передано біля 50 тис. грн. Налагодили та підтримуємо постійний зв'язок з військовим формуваннями. Збирали продукти, робили випічку, енергетичні батончики ,вітамінні набори тощо.

 

5.Удосконалення матеріально-технічної бази

    Незважаючи на війну, проводилася робота по розвитку матеріально-технічної  бази закладу. Найголовніше:

-завершено ремонт протирадіаційного укриття-399 283 грн.

-проведено ремонт коридору в укритті-199 960 грн.

-зроблено ремонт електропостачання в укритті-199 921 грн.

-відремонтовано санвузли-198 294 грн.

-встановлено нову твердопаливну топкову від ЮНІСЕФ-444 574 грн.

  1. Спонсорська допомога

  Не лишилися байдужими до життя школи місцеві підприємці. Дякую Верещаці

Ігорю Миколайовичу, Верещаці Леоніду Миколайовичу

Від них ми отримали таку допомогу:

Меблі та матеріали для Кабінету безпеки-6 000 грн.

Колонка для проведення масових заходів-6 000грн.

Заміна лед-ламп-6 000грн.

Ноутбуки від «Астарта-Київ» кількістю 5 шт.-100 000 грн.

Новорічні подарунки для дітей від «Вікторії Агро»-100 шт.

 

  1. Наші плани:

-ремонт підлоги в коридорах;

-придбання інтерактивного комплексу;

-придбання електроплити.

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору